10/18/2017

electric blue



sä aiot jättää mut tänään. siksi mä asettelen asunnon suruhuntuun ja kytken sähköt pois päältä. olen hienontanut maksan monitoimikoneella haalean punaiseksi mönjäksi ja kaapinut sen klöntteineen neliskanttiseen kertakäyttövuokaan. nyt uuniluukusta nostetaan ylväästi ruskettunut vuoka sisälmyksineen. asetan sen katkuamaan hellan päälle odottamaan kiinteytymistään. lasipurkin kansi sihahtaa auki. raivokkaasti ryhdyn kaapimaan kokonaisina klimppeinä puolukkahilloa roskakoriin. nyt on minun vuoroni uudistautua. lakkaan kynteni sähkönsinisellä kynsilakalla ja raivaan sotkuisesta vaatekaapista eiliset rytkyt päällepantaviksi. 

.. electric blue, tipahtaa venyvänä norona sängyn haalealle päiväpeitolle

typerä poika. soimaan itsenäni näistä hukkaa heitetyistä kuukausista kanssasi. pistän rolling stonesin soimaan ja kelaan biisiin: wild horses. se soi miellyttävän hellästi näitä seiniä vasten, niin, että tohdin tuntea ääniaaltojen värinän rintakehässäni. upotan kroppani hetkeksi lattialautoihin ja suon itselleni hetken kipuilla tulevaa: 

 *faith has been broken
   tears must be cried
    let's do some living
                  after we die

lähden täältä nyt helvettiin. melkein jo juoksen näitä kerroksia pakoon pitkin kolhiintuneita kierreportaita. jätän jälkeeni vain hitusen sääliä ja lohduttomuutta. toisinaan toivon että juoksisit mua vastaan. levittäytyisit kaikin voimin mun eteeni etten pääsisi pihalle. huutaisit räkä poskella että älä mee rakas. heittäytyisit maahan suremaan ja viskoisit posliinikuppeja mun loittonevaa torsoa kohden, kuitenkaan osumatta. ja kun just oon poistunut tältä kuihtuneelta sisäpihalta sä huomaat roskalaatikossa muiden lemuavien jätteiden seassa valuvat puolukkahillon rippeet. 

mutta katu on hyvin hiljaa. harpon pitkin askelin vesilätäköiden ylitse kohti halvinta kapakkaa vodkapaukku mielessäni. ovi kilahtaa ja niin määrätietoisesti kuin ikinä suinkaan, menen suoraan asiaan. istuudun tiskin ääreen ja alan siemailla kristallisessa koristekuvioisessa lasissa kiiluvaa nestettä. tunne on pirskahteleva ja tuntuu polttelevina pisteinä rintakehässä. imen lasin reunaa koristaneen sitruunanpuolikkaan kuiviin ja jatkan koktailin nauttimista. te katsotte minua täällä kuin mielipuolista. pöllähtää nyt yhtäkkisesti pubiruusujen täyttämään juottolaan kiihkoa huokuvana nuorukaisena. ajattelin tämän olevan helppoa, mutta jo nyt tunnen seinien kaatuvan päälle ja murskaavan minuuteni rippeet hyökyaallon lailla. 

.
keskikesä on asettunut yllemme sammalpeittein, ja aurinko kylpenyt itseään mannerjään silottamaa kalliota vasten kokonaisia vuorokausia! suuret lumpeenlehdet huojuvat lempeästi vedessä maljamaisine kukintoineen. sun tukka tihkuu järvivettä selkärankaa pitkin ja vesipisarat kimmeltävät solisluiden kuopissa. mä jumaloin sua. olet puraisemassa nektariinin pehmeän makeaa lihaa kun pysähdyt ja katsahdat minuun vakavissasi. kun aamutuimaan kastoimme varpaamme lämpimään rantaveteen, poimit sen viileästä pohjasta sileäpintaisen pikkukiven. tässä hetkessä se säkenöi suomuineen mun kämmentä vasten. 


kop kop. olemukseni on lässähtänyt kasaan. havahdun pyöritteleväni tätä antamaasi kiveä luisilla sormillani. kop kop, ulko-ovi kilahtaa. ikkunalaseissa kimmeltää ulkoilman synkeys. ainoastaan kadunkulmilla notkuvat korkeat katulamput valaisevat maanpintaa kohden satavaa usvaista tihkua. napsin edessäni olevia chilipähkinöitä kitusiini hermostuneesti. sitten alkaa yököttää kun mieleeni juolahtaa ajatus näiden ympäri pubia levittäytyneiden juoppojen likaiset sormenpäät ja kynsien alla muhivat taudinaiheuttajat. 

tahdon olla uudesti syntynyt elinvoimainen verso! juurtua uudeksi taimeneksi tarvittaessa. ihmis elämä on epämiellyttävää ja turruttaa vanhetessa tuntoaistit. kuoleman jälkeen syntyisin värinokkosena kuohkeaan multaan ja minua kasteltaisiin kolmesti viikossa. 

.. kahden jakkaran päässä minusta yksi sankari osoittaa sähkönsinisiksi maalattuja kynsiäni ja purskahtaa häpeämättömään nauruun. muina päivinä heittäisin mokomaa jääkuutiolla silmään, mutta nyt en aio. aikomukseni on lähteä täältä helvettiin: 
a$ap
 tiskin takana on laaja valikoima savukkeita, joten pyydän vielä lähtiessäni yhden askin camelia ja lyön kolikot tiskiin. nyt vedän loput sakeasta nesteestä huiviin ja säntään koleaan ulkoilmaan pitkin askelin.